Egao Dental Clinic

| DATA

  • building site : Aichi Japan
  • principal use : Dental clinic
  • site area : 234.82m2
  • building area : 134.06m2
  • total floor area : 386.61m2
  • structure : wood structure + RC
  • completion date : 03.2005
  • contractor : Daiwa house

| CONCEPT

It is a 3-story building with basement floor, consisting of a residential and a dental clinic. In order to hide the daily life from the face of the building while creating landmark architecture, horizontal and vertical louvers are designed on the front. The site shape is long and narrow, therefore various small courtyards are designed for ventilation and lighting. A big garden is designed at the end side of the site, creating scenery for patients during their treatment. The grating terrace of the house creates shadow on the garden, making one feel the passage of time.

Egao Dental Clinic
Egao Dental Clinic
Egao Dental Clinic
Egao Dental Clinic
Egao Dental Clinic
Egao Dental Clinic

SATOH Hirotaka Architects