AB-OVO

| DATA

  • building site : Tokyo Japan
  • principal use : apartment, residence
  • site area : 159.59m2
  • building area : 106.69m2
  • total floor area : 350.43m2
  • structure : RC
  • completion date : 06.2007
  • structure design :
  • Alpha Structural Design Office
  • facility design :
  • Tetens engineering Co.,Ltd.
  • contractor : Jyukyo Kensetsu co., ltd.

| CONCEPT

This apartment is located in Shimokitazawa, an area in Tokyo in which old and new cultures are mixed. The basement level is a gallery, the first level is a one-family flat for rent, and the second and third floors are flats for three families of the owner. The members of the owner family are from different generations, with different tastes. Therefore various materials and colors are used for designing each space. A solid courtyard on north unifies all the spaces from the basement to the top floor with different characteristics. The board reflector on the north leads the soft light into the interior space. The spaces are arranged with courtyard as their core for circulation and view to each space. Brick is used as a finishing material for exterior and the courtyard, adapting the building to Shimokitazawa.

abovo
abovo
abovo
abovo
abovo
abovo
abovo
abovo
abovo

SATOH Hirotaka Architects